Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat sâmbătă că Ucraina a încercat să atace instalaţii militare de pe teritoriul belarus în urmă cu trei zile, dar toate rachetele sale au fost interceptate, a relatat agenţia de presă de stat Belta.

10759 afișări
Imaginea articolului Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei

Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei

Lukaşenko, care nu a furnizat dovezi pentru această afirmaţie, a declarat că Belarus nu doreşte un război cu Ucraina, dar ar lupta dacă propriul teritoriu ar fi invadat. Armata ucraineană nu a comentat declaraţiile.

"Ei ne provoacă. Trebuie să vă spun că, în urmă cu trei zile, poate ceva mai mult, s-a încercat lovirea unor instalaţii militare de pe teritoriul Belarusului. Dar, slavă Domnului, sistemele antiaeriene Pantsir au reuşit să intercepteze toate rachetele lansate de forţele armate ucrainene.", a declarat Lukaşenko, citat de Belta.

Lukaşenko a declarat că nu au existat trupe din Belarus care să lupte în Ucraina.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei şi a permis Moscovei să folosească teritoriul său pentru a trimite trupe în Ucraina.

Sursă: Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici