Ambasador chinez în Ucraina: "China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic"

China "nu va ataca niciodată Ucraina", a declarat ambasadorul chinez din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional din Lviv.

1721 afișări
Imaginea articolului Ambasador chinez în Ucraina: "China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic"

Ambasador chinez în Ucraina: "China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic"

"China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic... În această situaţie, pe care o aveţi acum, vom acţiona în mod responsabil", i-a spus ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, lui Maksym Kozytsky, şeful administraţiei militare regionale din Lviv, în timpul unei întâlniri, realtează CNN.

"China este o ţară prietenoasă cu poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că Republica Chineză va fi întotdeauna o forţă de bine facere pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât şi politic."

Fan a declarat că Ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Lviv şi va rămâne acolo pentru moment, potrivit lui Kozytsky.

Marţi, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a publicat un articol de opinie în Washington Post în care a reiterat că Beijingul doreşte să vadă sfârşitul conflictului din Ucraina şi a respins "zvonurile" potrivit cărora "China ştia despre război".

"Conflictul dintre Rusia şi Ucraina nu face niciun bine Chinei. Dacă China ar fi ştiut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul pentru a o preveni", a scris Qin.

Comentariile sale au urmat afirmaţiilor oficialilor serviciilor de informaţii americane că Beijinul a cerut Moscovei să nu lanseze invazia pe perioada Jocurilor Olimpice, iar Rusia ar fi cerut recent armanet Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici