Ambasadorul Rusiei la Roma a dat în judecată un ziar italian după ce a scris un articol legat de Putin

  • Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a declarat vineri că a dat în judecată ziarul italian La Stampa pentru un articol care a evocat posibilitatea uciderii preşedintelui Vladimir Putin.
  • "Inutil să mai spun că acest lucru contravine regulilor jurnalismului şi moralităţii", a declarat Razov reporterilor în faţa biroului procurorului din Roma, după ce a depus plângerea.
2737 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Roma a dat în judecată un ziar italian după ce a scris un articol legat de Putin

La 22 martie, La Stampa a publicat o analiză cu titlul "Dacă uciderea tiranului este singura opţiune". În articol se spunea că, dacă toate celelalte opţiuni nu reuşesc să oprească invazia rusă în Ucraina, singura soluţie ar putea fi ca cineva să îl ucidă pe preşedinte. Vorbind prin intermediul unui traducător, Razov a declarat că acuză ziarul de solicitare şi de aprobare a unei crime, scrie Reuters.

Editorul La Stampa, Massimo Giannini, a respins acuzaţia. "Nu primim lecţii de la un regim iliberal care măcelăreşte umanitatea şi adevărul", a declarat el într-un videoclip postat pe site-ul ziarului.

Giannini a declarat că analiza contestată a La Stampa a concluzionat spunând că uciderea unui tiran nu rezolvă aproape niciodată problemele şi ar putea înrăutăţi şi mai mult lucrurile.

Putin a numit invazia Rusiei în Ucraina o "operaţiune militară specială" pentru a dezarma Ucraina şi a o proteja de "nazişti". Occidentul numeşte acest lucru un pretext fals pentru un război de agresiune neprovocat.

De asemenea, Razov a criticat vineri decizia Italiei de a trimite arme în Ucraina pentru a o ajuta să lupte împotriva ruşilor. "Ceea ce ne îngrijorează este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide cetăţeni ruşi", a declarat Razov. "Sunt mii şi mii de arme acolo şi nu este clar cum şi când vor fi folosite".

Italia a avut legături puternice cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, iar aceste legături s-au îmbunătăţit în timpul îndelungatei guvernări a lui Putin. Premierul Mario Draghi a restabilit echilibrul de la preluarea mandatului în 2021, promovând o politică pro-NATO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici