Ambasadorul SUA la UE recunoaşte că a condiţionat un ajutor militar pentru Ucraina de deschiderea unei investigaţii asupra lui Biden

Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, şi-a revizuit marţi declaraţia iniţială, dată în cadrul anchetei privind Ucraina, sugerând că deblocarea ajutorului militar pentru aceasta ar fi depins de efectuarea unei investigaţii asupra rivalilor politici ai lui Donald Trump, relatează CNN.

1102 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la UE recunoaşte că a condiţionat un ajutor militar pentru Ucraina de deschiderea unei investigaţii asupra lui Biden

Ambasadorul SUA la UE şi-a revizuit declaraţia dată în ancheta privind Ucraina

Ambasadorul american a trimis comisiilor din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite trei pagini adiţionale declaraţiei date de acesta luni, afirmând că îşi aminteşte o conversaţie de la data de 1 septembrie, desfăşurată pe marginea unei întrevederi între vicepreşedintele Mike Pence şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Îmi amintesc acum că am discutat individual cu domnul Andriy Yermak, unde i-am transmis că reluarea ajutorului militar oferit de SUA nu va avea loc până când Ucraina nu va oferi declaraţia o declaraţie publică anticorupţie de care discutaserăm timp de mai multe săptămâni", a declarat Sondland.

Noile afirmaţii ale acestuia reprezintă o dovadă că preşedintele Donald Trump a folosit blocarea ajutorului militar oferit Ucrainei pentru a obţine investigaţii împotriva rivalului său politic Joe Biden, susţin democraţii.

Comisiile din Camera Reprezentanţilor au publicat marţi mai multe transcripturi ale declaraţiilor date de Sondland şi de fostul reprezentant SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

Sondland a declarat anterior că ar fi "nepotrivit" ca Giuliani, avocatul personal al liderului de la Casa Albă, să îndemne Ucraina să îl investigheze pe Biden înainte de alegerile din 2020.

În declaraţia sa, Volker a sugerat că ucrainenii au cerut să fie puşi în contact cu Giuliani, deoarece au considerat că "informaţiile vor ajunge la preşedinte".

Sondland, Volker şi secretarul pentru Energie, Rick Perry, au afirmat că sunt "cei trei prieteni" care s-au ocupat de politica SUA-Ucraina.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au publicat până acum patru din cele 13 audieri pe care le-au efectuat, pregătindu-se astfel pentru audierile publice care vor începe săptămâna viitoare.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Taguri:
sua,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici