Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată în China

O trupă de comedie din China a fost amendată cu suma de peste 2 milioane de dolari pentru că a făcut o glumă despre armată. Actorul principal a prezentat scuze şi a fost concediat, potrivit BBC.

839 afișări
Imaginea articolului Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată în China

Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată în China

Trupa de comedie a fost sancţionată cu o amendă de 14,7 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari) pentru o glumă despre armată care a utilizat un slogan al preşedintelui Xi Jinping.

Actorul de stand-un comedy a comparat comportamentul câinilor cu cel al militarilor ceea ce a iritat autorităţile.

Acestea au declarat că atât actorul Li Haoshi, cât şi compania pentru care lucrează, Shanghai Xiaoguo Culture Media Co, au „umilit armata poporului". Compania a acceptat sancţiunea şi a anunţat că a reziliat contractul lui Li.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiunea desfăurată în weekendul trecut, dar un membru al publicului a scris pe reţelele de socializare că referirea a fost nepotrivită. Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenţia de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigaţie.

Actorul şi-a exprimat „remuşcările şi regretele profunde" într-o postare pe reţelele de socializare, spunând că a folosit „o analogie extrem de nepotrivită".

„Îmi voi asuma toată responsabilitatea şi îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund şi a mă reeduca", a declarat comediantul, care poartă numele de House şi are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici