Americanii, lăsaţi fără apa de băut. Biden a declarat starea de urgenţă în Mississippi

Problemele cu instalaţiile sanitare pe care oraşul Jackson le are de mai mulţi ani s-au agravat din cauza ploilor abundente şi a întreţinerii proaste.

2768 afișări
Imaginea articolului Americanii, lăsaţi fără apa de băut. Biden a declarat starea de urgenţă în Mississippi

Americanii au probleme cu apa. Biden a declarat starea de urgenţă în Jackson, Mississippi

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat marţi, 30 septembrie, stare de urgenţă în oraşul Jackson din Mississippi din cauza rezistenţei slabe a reţelelor de apă, puse sub presiune în ultimele zile de ploile abundente.

Cei 160.000 de locuitori ai capitalei din sudul statului au fost perturbaţi începând de luni seara, când, potrivit guvernatorului statului, republicanul Tate Reeves, principala staţie de epurare a apelor uzate a fost închisă. Cetăţenii, timp de multe ore, nu au putut, şi încă nu pot, spăla, folosi apa la toaletă, bea apă potabilă. Nu există apă nici pentru serviciile comunitare esenţiale, cum ar fi pompierii.

Miercuri, primarul oraşului, Chockwe Lumumba, a organizat un eveniment de distribuire a apei îmbuteliate. Trebuia să dureze 3 ore, dar după doar două ore, cele 700 de sticle de apă s-au terminat şi mulţi oameni s-au întors acasă cu mâinile goale.

Li s-a recomandat să fiarbă apa, înainte de a o bea

Criza apei din Jackson nu este nouă. Deja, în februarie 2020, Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) a efectuat o investigaţie asupra reţelelor de transport de apă ale oraşului, constatând 14 probleme critice pe care administraţia ar fi trebuit să le rezolve.

Unele dintre acestea se refereau la nivelurile de plumb şi cupru prezente în conducte, un număr inadecvat de lucrători în cele două staţii de tratare a apei şi probleme de întreţinere şi exploatare a uneia dintre cele două staţii. 

Observaţiile făcute pentru îmbunătăţirea situaţiei nu fuseseră acceptate de către administraţie, care primise două avertismente din partea APE, în mai 2020 şi aprilie 2021. Pe 27 iulie 2022, Departamentul de Sănătate de Stat din Mississippi a întocmit un document prin care le cerea cetăţenilor să fiarbă apă cel puţin un minut, înainte de a o bea.

Pentru a face faţă acestei situaţii dramatice, începând de astăzi, 600 de membri ai Gărzii Naţionale vor ajuta la distribuirea de apă îmbuteliată în locurile desemnate din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici