Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit. Povestea lui Peter Frates, diagnosticat cu boala lui Lou Gehrig în 2012

Peter Frates, americanul care a inspirat provocarea găleţii de apă cu gheaţă (Ice Bucket Challenge) pentru a strânge bani pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS) a murit la vârsta de 34 de ani, potrivit The Independent.

2737 afișări
Imaginea articolului Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit. Povestea lui Peter Frates, diagnosticat cu boala lui Lou Gehrig în 2012

Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit. Sursa FOTO: Twitter / @1013TheGame

Frates, un sportiv care în timpul liceului a făcut parte din echipa de baseball Boston College, avea 34 de ani la momentul morţii sale, la cinci ani după ce provocarea care a devenit virală a inspirat oamenii din întreaga lume pentru a conştientiza în legătură cu această boală mortală.

"Peter Frates. Un soţ pentru Julie, un tată pentru Lucy, un fiu pentru John şi Nancy, un frate pentru Andrew şi Jennifer, Pete a murit înconjurat de familia sa iubitoare, în pace la 34 de ani, după o luptă eroică cu ALS. Pete a fost o inspiraţie pentru atâţia oameni din întreaga lume care s-au îmbărbătat din curajul şi rezistenţa sa",potrivit unui comunicat al familiei emis luni.

Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS, o boală cunoscută şi sub numele de boala Lou Gehrig. Încă nu se cunoaşte leacul pentru acesată boală, care slăbeşte muşchii şi împiedică funcţionarea corpului.

Boala sa l-a inspirat să ajute la declanşarea Ice Bucket Challenge în 2014, alături de Pat Quinn. Provocarea, în care mii de persoane s-au filmat turnându-şi o găleată de apă cu gheaţă în cap, a dus la implicarea a aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume. Pe lângă creşterea gradului de conştientizare cu privire la viralitatea videoclipurilor, provocarea a strâns peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări în încercarea de a găsi un remediupentru această boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici