Analist american: Kim Jong Un şi mulţi alţi oficiali de rang înalt s-au inoculat cu vaccinul împotriva COVID-19 oferit de China

  • China a oferit liderului nord-coreean Kim Jong Un şi familiei sale un vaccin experimental împotriva coronavirusului, a declarat marţi un analist american, citând două surse de informaţii japoneze neidentificate.
  • Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la centrul de reflecţie al Centrului pentru Interesul Naţional din Washington, a declarat că Kimi şi mai mulţi oficiali de rang înalt din Coreea de Nord au fost vaccinaţi, relatează Reuters.
1429 afișări
Imaginea articolului Analist american: Kim Jong Un şi mulţi alţi oficiali de rang înalt s-au inoculat cu vaccinul împotriva COVID-19 oferit de China

Analist american: Kim Jong Un şi mulţi alţi oficiali de rang înalt s-au inoculat cu vaccinul împotriva COVID-19 oferit de China

„Kim Jong Un şi mulţi alţi oficiali de rang înalt din cadrul familiei şi conducerii au fost vaccinaţi împotriva coronavirus în ultimele două până la trei săptămâni cu un candidat la vaccin furnizat de guvernul chinez”, a scris Kazianis într-un articol pentru 19FortyFive.
 
Kim Jong Un are un trecut medical care îl pune în grupa de risc în cazul infectării cu noul coronavirus.
 
Citând omul de ştiinţă medical american Peter J. Hotez, el a spus că cel puţin trei companii chineze dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului, Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio şi Sinophram Group.
 
Sinophram spune că vaccinul său a fost folosit de aproape un milion de oameni din China, deşi niciuna dintre firme nu a lansat public studii clinice de fază 3 ale vaccinurilor lor experimentale.
 
Coreea de Nord nu a confirmat vreo infecţie cu noul coronavirus, dar Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) din Coreea de Sud a declarat că nu poate fi exclusă o epidemie, deoarece ţara a avut schimburi comerciale şi interumane cu China - sursa pandemiei - înainte de închidere graniţa la sfârşitul lunii ianuarie.
 
Microsoft a declarat luna trecută că două grupuri de hacking nord-coreene au încercat să pătrundă în reţeaua dezvoltatorilor de vaccinuri din mai multe ţări, fără a specifica companiile vizate. Surse au declarat pentru Reuters că includeau producătorul britanic AstraZeneca.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici