Analist rus: Scrutinul iranian a fost mai democratic decât cele din R.Moldova sau Belarus

Un analist rus care a monitorizat alegerile prezidenţiale contestate din Iran, de la 12 iunie, a sugerat că scrutinul a fost mai democratic decât cele din Republica Moldova sau Belarus, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

11 afișări
Imaginea articolului Analist rus: Scrutinul iranian a fost mai democratic decât cele din R.Moldova sau Belarus

Analist rus: Scrutinul iranian a fost mai democratic decât cele din R.Moldova sau Belarus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a fost reales cu 63 la sută din voturi, însă principalul contracandidat al său, Mir Hossein Moussavi, şi susţinătorii acestuia afirmă că alegerile au fost fraudate.

Pavel Zarifulin, editor şef al site-ului rus de analize şi informaţii Geopolitika, a declarat că ziarele opoziţiei au fost publicate în timpul campaniei electorale şi că televiziunea de stat iraniană a difuzat manifestaţiile împotriva lui Ahmadinejad.

"Am fost observator la multe alegeri, inclusiv în Belarus şi (Republica) Moldova, dar niciodată nu am văzut alegeri atât de democratice ca în Iran", a afirmat Zarifulin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici