ANALIZĂ: Mijloace logistice uriaşe, mobilizate pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan

Alegerile afgane de sâmbătă au necesitat mijloace logistice uriaşe pentru ca afganii să poată vota în cele mai izolate regiuni din ţară, relatează AFP, care prezintă datele oficiale în acest sens.

180 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Mijloace logistice uriaşe, mobilizate pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan

ANALIZĂ: Mijloace logistice uriaşe, mobilizate pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de măgari sunt necesari pentru transportul urnelor, pe un teren accidentat, iar milioane de dolari au fost "injectate" în organizarea scrutinului în vederea primei tranziţii democratice din istoria acestei ţări afectate de trei decenii de război aproape continuu, potrivit datelor oficiale

- 3.473 de măgari folosiţi pentru transportarea materialului electoral în satele cele mai izolate.

- 100.000 de sticle cu cerneală care nu poate să fie ştearsă, menită să minimizeze fraudele electorale.

- 15.211.000 buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu 1,7 milioane mai multe decât numărul alegătorilor.

- 8 candidaţi în alegerile prezidenţiale şi 2.595 de candidaţi pentru alegerea consiliilor provinciale, inclusiv 299 de femei.

- Peste 6.000 de secţii de votare în întreaga ţară. Totuşi, votul nu a avut loc în cinci districte considerate ca prezentând risc, şi anume Kakar, Nawa, Baghran, Deshu şi Mandol

- Costul estimat al organizării acestor alegeri: 121,5 milioane de dolari, adică nouă dolari pentru un alegător.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici