Anchetă BBC: China a mai spionat două ţări cu baloanele sale

Potrivit britanicilor, care investighează programul de supraveghere început de Beijing în 2021, Japonia şi Taiwan au fost la rândul lor „scanate”, nu doar SUA.

1950 afișări
Imaginea articolului Anchetă BBC: China a mai spionat două ţări cu baloanele sale

Anchetă BBC: China a mai spionat două ţări cu baloanele sale

Nu numai deaasupra Statelor Unite, ci şi peste Japonia şi Taiwan. BBC a arătat imagini cu baloane-spion chinezeşti deasupra cerului Asiei de Est, dezvăluind dimensiunea unui program de supraveghere pe care Beijingul l-ar fi pus în aplicare începând din 2021, când, în luna septembrie a acelui an, au apărut dovezi că un balon-spion zbura peste nordul Japoniei.

Au apărut mai multe imagini cu baloane despre care se crede că ar fi fost lansate din China, potrivit unei investigaţii efectuate de postul public britanic în colaborare cu grupul de inteligenţă artificială Synthetaic.

Tot în septembrie 2021, fotografiile realizate de Agenţia Meteorologică din Taiwan au arătat un balon zburând deasupra cerului capitalei Taipei. Descoperirile obţinute de Synthetaic se bazează pe imagini din satelit furnizate de grupul Planet Labs, iar informaţiile au fost procesate de un software de inteligenţă artificială.

Se crede că balonul chinezesc care survolase spaţiul aerian american înainte de a fi doborât, pe 9 februarie, în largul coastei Carolinei de Sud, a putut să preia comunicaţii, să colecteze date de informaţii şi a făcut parte dintr-o flotă capabilă să survoleze şi să monitorizeze 40 de ţări. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici