Anchetă ONU: ruşii au torturat ucraineni până la moarte

Ruşii au torturat unele victime ucrainene până la moarte, susţine un investigator ONU, potrivit Reuters.

834 afișări
Imaginea articolului Anchetă ONU: ruşii au torturat ucraineni până la moarte

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Metodele de tortură ale ruşilor în timpul ocupaţiei din anumite părţi ale Ucrainei au fost atât de brutale încât unele victime au murit, a declarat luni Erik Møse, preşedintele Comisiei de anchetă pentru Ucraina.

El a spus că echipa sa a „colectat dovezi suplimentare care indică faptul că utilizarea torturii de către forţele armate ruse în zonele aflate sub controlul lor a fost răspândită şi sistematică”.

Comisia lui Møse a vizitat părţi ale Ucrainei deţinute anterior de forţele ruse, cum ar fi regiunile Herson şi Zaporojia. Tortura a fost comisă în principal în centrele de detenţie organizate de autorităţile ruse.

Comisia ONU a spus anterior că infracţiunile comise de ruşi în Ucraina, inclusiv utilizarea torturii, pot fi considerate crime împotriva umanităţii.

Rusia a negat în permanenţă astfel de acuzaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici