Angela Merkel a avut o întrevedere privată cu Papa Francisc - FOTO

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut o întrevedere privată cu Papa Francisc, sâmbătă, la Vatican, discuţiile concentrându-se pe combaterea sărăciei şi pe alte subiecte internaţionale, inclusiv criza din Ucraina, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.

322 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a avut o întrevedere privată cu Papa Francisc - FOTO

Angela Merkel a avut o întrevedere privată cu Papa Francisc (Imagine: Hepta)

Angela Merkel, fiica unui pastor luteran, a catalogat discuţia cu Papa Francisc ca fiind "plină de conţinut", precizând că au vorbit despre atenuarea sărăciei, rolul femeilor în ţările aflate în dezvoltare, egalitatea, agenda Germaniei pentru summitul G7.

"Am fost foarte fericită să îl întâlnesc pe Papa Francisc", a spus Merkel la finalul întâlnirii de 40 de minute.

"Am discutat şi despre conflictul din Ucraina; mi-a oferit o foarte mare încurajare să continui să acţionez în mod determinant pentru găsirea unei soluţii", a adăugat Merkel.

Papa Francisc i-a oferit un medalion cu Sfântul Martin în ipostaza oferirii hainei sale săracilor, Suveranul Pontif subliniind că este sarcina liderilor politici să îi protejeze pe cei nevoiaşi. "Ne dăm toată silinţa", a răspuns Merkel, criticată pentru linia de austeritate impusă la nivel european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici