Angela Merkel: Aderarea Serbiei la UE este condiţionată de rezolvarea problemelor cu Kosovo

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, marţi, că aderarea Serbiei la Uniunea Europeană este condiţionată de implementarea unor reforme democratice şi de rezolvarea problemelor cu Kosovo, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

447 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Aderarea Serbiei la UE este condiţionată de rezolvarea problemelor cu Kosovo

Angela Merkel: Aderarea Serbiei la UE este condiţionată de rezolvarea problemelor cu Kosovo

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele Serbiei, Aleksander Vucici, la Berlin, Merkel a cerut Serbiei să accelereze implementarea reformelor democratice.

”Negocierile de aderare a Serbiei la UE pot avansa şi pot fi de succes doar dacă vor fi implementate reforme în domenii precum statul de drept, protejarea drepturilor fundamentale ale omului şi, mai presus de toate, rezolvarea problemelor cu Kosovo”, a declarat cancelarul Germaniei.

Kosovo, fostă provincie sârbă, şi-a declarat independenţa în anul 2008 şi a fost recunoscută de peste o sută de state, inclusiv de Germania, SUA, Marea Britanie sau Franţa. Belgradul s-a opus independenţei Kosovo, însă a instaurat mecanisme de dialog cu Pristina pentru a rezolva disputa.

De asemenea, Merkel a reiterat sprijinul Germaniei pentru aderarea Serbiei la UE.

De cealaltă parte, preşedintele Serbiei i-a mulţumit cancelarului German pentru ”eforturile sincere” de a aduce statele de Balcanii de Vest mai aproape de Uniunea Europeană.

Serbia a început negocierile de aderare la Blocul comunitar în 2014 şi speră să devină membră a UE în 2025.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici