Angela Merkel afirmă că ia acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului foarte în serios

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că ia acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului, pivind responsabilitatea pentru atacurile care au vizat petroliere în Golful Oman, în serios, însă a făcut apel la găsirea unei soluţii paşnice, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1538 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel afirmă că ia acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului foarte în serios

Angela Merkel afirmă că ia acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului foarte în serios

"Considerăm aceste afirmaţii ca fiind foarte serioase, iar de asemenea există dovezi", a declarat aceasta.

Merkel a adăugat că ,cu toate acestea, negocierile sunt importante şi consideră vizita oficială a ministrului german de Externe în Iran ca fiind un pas în direcţia corectă.

Statele Unite au informat că vor trimite 1.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, ca răspuns la incidentul din Golful Oman

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi.

Taguri:
germania,
sua,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici