Antonio Guterres cere Rusiei să revină la respectarea normelor internaţionale

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut Rusiei să revină la respectarea tratatelor internaţionale şi a condamnat recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk prin încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

838 afișări
Imaginea articolului Antonio Guterres cere Rusiei să revină la respectarea normelor internaţionale

Sursa foto: MediafaxFoto

"Rusia nu poate aplica în mod selectiv prevederile Cartei Naţiunilor Unite, ci trebuie să le aplice pe toate. Statele membre ONU au acceptat aceste prevederi şi trebuie să le aplice în totalitate", a afirmat Antonio Guterres, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, conform cotidianului Le Figaro.

"Recunoaşterea de către Rusia a aşa-numitei independenţe a zonelor separatiste reprezintă o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei, a suveranităţii ţării", a atras atenţia secretarul general al Naşiunilor Unite.

"Este necesară reducerea tensiunilor, revenirea la dialog şi negocieri. Cred că, la final, actuala criză se va dovedi a fi în detrimentul atât al Ucrainei, cât şi al Federaţiei Ruse", a subliniat Antonio Guterres.

Rusia a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi este acuzată de Statele Unite şi Marea Britanie că pregăteşte o invazie. Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, prin încălcarea suveranităţii Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici