Aproape 11.000 de decese, asociate cu canicula care a afectat Moscova în vara acestui an

Canicula fără precedent care a afectat Moscova în vara acestui an, asociată cu fumul provenit de la incendiile de pădure, a provocat aproape 11.000 de decese suplimentare în perioada iulie - august, au anunţat, vineri, surse oficiale.

16 afișări
Imaginea articolului Aproape 11.000 de decese, asociate cu canicula care a afectat Moscova în vara acestui an

Aproape 11.000 de decese, asociate cu canicula care a afectat Moscova în vara acestui an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În august, la Moscova - oraş cu peste 10 milioane de locuitori - au fost înregistrate 15.016 decese, faţă de numai 8.905 în luna august a anului trecut, a declarat Evghenia Smirnova, reprezentantă a serviciilor civile de stat.

Celor 6.111 decese suplimentare din august li se adaugă alte 4.824 de decese suplimentare înregistrate în iulie, de unde rezultă că numărul deceselor provocate de caniculă ar putea fi de 10.935. Autorităţile ruse, care au făcut eforturi pentru a minimiza impactul caniculei, nu au comentat bilanţul.

Guvernul de la Moscova a recunoscut abia la 30 august, după publicarea informaţiilor în presă, o creştere cu 50 la sută a numărului deceselor în iulie şi 15.000 de decese suplimentare în întreaga ţară. În cursul verii, presa rusă a scris în repetate rânduri despre supraaglomerarea morgilor şi crematoriilor din Moscova.

Zona occidentală a Rusiei a înregistrat temperaturi fără precedent în vara acestui an, care au depăşit 40 de grade Celsius timp de mai multe săptămâni, dar şi incendii de vegetaţie care au devastat peste un milion de hectare în întreaga ţară, distrugând sate întregi şi provocând moartea a cel puţin 60 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici