Aproape 650 de replici după cele două cutremure de luni. Bilanţul a depăşit 19.000 de morţi

  • Agenţia de gestionare a dezastrelor din Turcia, AFAD, a declarat că aproape 650 de replici au fost înregistrate de la cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8 şi 7,6 grade care au avut loc luni.
  • Bilanţul morţilor în Turcia şi Siria a depăşit 19.000 de persoane.
431 afișări
Imaginea articolului Aproape 650 de replici după cele două cutremure de luni. Bilanţul a depăşit 19.000 de morţi

Seismele fac ca eforturile de salvare să fie şi mai dificile şi mai periculoase, când echipele se află în clădirile şubrezite, relatează The Guardian.

Replicile sunt cutremure mai mici care vin după un seism mai mare, în aceeaşi zonă, pe măsură ce scoarţa terestră deplasată se reglează după şocul principal.

Acestea scad constant în magnitudine şi frecvenţă, conform unui sistem recunoscut ştiinţific, dar pot continua zile sau chiar săptămâni întregi.

Între timp, bilanţul morţilor în Turcia şi Siria a depăşit 19.000 de persoane. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că bilanţul victimelor cutremurului devastator de luni din ţara sa a ajuns la 16.170 de morţi, ceea ce ridică la 19.362 numărul total al victimelor din Turcia şi Siria.

Oficiali din Siria au declarat joi că bilanţul morţilor în zonele controlate de guvern se ridică la 1 262, în timp ce în zonele controlate de rebeli din nord-vestul ţării au fost raportate 1.930 de decese.

Experţii au declarat că se aşteaptă ca bilanţul morţilor şi al răniţilor să continue să crească puternic în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
replici,
cutremure,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici