Aproape întreg teritoriul Bulgariei este vizat de cod portocaliu de ger

Serviciul bulgar de meteorologie a decretat luni cod portocaliu de ger pentru aproape întreg teritoriul ţării, din cauza temperaturilor extrem de scăzute care se vor înregistra.

164 afișări
Imaginea articolului Aproape întreg teritoriul Bulgariei este vizat de cod portocaliu de ger

Aproape întreg teritoriul Bulgariei este vizat de cod portocaliu de ger (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Duminică, toate regiunile bulgare, cu două excepţii, au fost vizate de cod galben, în condiţiile în care temperaturile maxime erau de minus 5 grade Celsius, relatează site-ul Novinite.com.

Temperaturile minime erau prevăzute să scadă sub minus 15 grade Celsius în cursul nopţii şi urmau să se menţină sau chiar să scadă pe durata zilei de luni.

În unele regiuni din nordul Bulgariei şi în zonele de vale temperaturile minime urmau să ajungă până la minus 23 de grade Celsius.

Luni, regiunile Kiustendil, Blagoevgrad şi Smolian, din sud-vestul ţării, sunt vizate de cod roşu de vreme potenţial periculoasă, iar celelalte 25 de regiuni ale Bulgariei sunt sub cod portocaliu de vreme periculoasă.

Temperaturile urmează să scadă în continuare de marţi până joi, cu câteva grade în fiecare zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici