Aproximativ 20 de sirieni au murit în urma unui test cu rachetă eşuat

Coreea de Nord, Siria şi Iranul au realizat, în mai, un experiment constând în lansarea a două rachete Scud cu rază scurtă de acţiune, care s-a soldat cu moartea a aproximativ 20 de sirieni, susţine un diplomat occidental citat de agenţia japoneză Kyodo, relatează site-ul ynetnews.com.

16 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de sirieni au murit în urma unui test cu rachetă eşuat

Aproximativ 20 de sirieni au murit în urma unui test cu rachetă eşuat

Potrivit relatărilor, una dintre rachete a ieşit de pe traiectorie şi a aterizat într-o piaţă dintr-un oraş situat în nordul Siriei nu departe de graniţa turcă.

Zeci de persoane au murit sau au fost rănite în timp ce forţele militare au izolat zona şi au adunat resturile rachetei.

A doua rachetă ar fi explodat în apropierea graniţei irakiene.

Sursa diplomatică a afirmat că cel mai probabil, incidentul a fost provocat de o problemă la sistemul de navigaţie al rachetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici