Aproximativ zece persoane din Italia, testate pozitiv cu un virus de tip SARS

Aproximativ zece persoane din Italia au fost testate pozitiv cu un virus de tip SARS, însă nu prezentau simptomele bolii şi nu au fost plasate în carantină, a declarat un specialist în boli infecţioase pentru agenţia ANSA luni.

342 afișări
Imaginea articolului Aproximativ zece persoane din Italia, testate pozitiv cu un virus de tip SARS

Aproximativ zece persoane din Italia, testate pozitiv cu un virus de tip SARS

"Aproximativ zece persoane au fost testate pozitiv, dar nu prezintă niciun simptom", a declarat Alessandro Bartoloni, de la Clinica pentru boli infecţioase din cadrul Spitalului Careggi, la Florenţa.

"Ele nu au fost plasate în carantină, deoarece nu prezentau niciun simptom", a adăugat specialistul, subliniind că sângele recoltat a fost trimis la Institutul pentru Sănătate de la Roma pentru al doilea control.

"Eram convinşi de afirmaţia OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) că virusul nu se propagă uşor şi că este mai degrabă agresiv, însă astăzi constatăm exact contrariul", a adăugat Bartoloni.

Specialistul a anunţat că clinica continuă recoltările, pentru a afla care este extinderea şi difuzarea virusului.

MERS-Cov (Sindromul Respirator Coronar Viral din Orientul Mijlociu), numit în Italia "noul SRAS", ar fi provocat în total moartea a aproximativ 30 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici