Ar putea Starlink să facă faţă unui atac rusesc? Musk: "cred că putem lansa sateliţi mai repede decât pot lansa ei rachete antisatelit"

  • Elon Musk a fost întrebat, în timpul unui interviu pentru Business Insider, dacă Starlink ar fi ameninţat dacă chinezii şi ruşii ar începe să ţintească sateliţii.
  • Directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, nu a părut deranjat atunci când a fost întrebat de Mathias Döpfner de la Axel Springer despre posibilitatea ca China sau Rusia să distrugă sistemul de sateliţi Starlink pe care Musk l-a trimis în Ucraina pentru a o ajuta să se lupte cu invadatorii ruşi.
42341 afișări
Imaginea articolului Ar putea Starlink să facă faţă unui atac rusesc? Musk: "cred că putem lansa sateliţi mai repede decât pot lansa ei rachete antisatelit"

Musk a spus că demonstraţia antisatelit a Rusiei din noiembrie a fost o încercare a Moscovei de a transmite un mesaj înainte de invazia Ucrainei. Dar el a nuanţat că distrugerea Starlink, o reţea de aproximativ 2.000 de sateliţi aflaţi pe orbita joasă a Pământului, nu ar fi o sarcină uşoară.

"Dacă încercaţi să distrugeţi Starlink, acest lucru nu este uşor, deoarece sunt 2.000 de sateliţi. Asta înseamnă o mulţime de rachete antisatelit", a spus Musk lui Döpfner. El a adăugat: "Sper că nu va trebui să punem acest lucru la încercare, dar cred că putem lansa sateliţi mai repede decât pot lansa ei rachete antisatelit", potrivit Fox Business.

Sistemul Starlink oferă internet de mare viteză în bandă largă. Ucraina s-a confruntat cu întreruperi periodice în timp ce forţele ruseşti au invadat dinspre nord, sud şi est, potrivit site-ului de monitorizare NetBlocks.

Musk a furnizat ucrainenilor staţii Starlink ca răspuns la un apel al vicepremierului ucrainean Mykhailo Fedorov. 

La începutul acestei luni, Musk i-a avertizat pe ucraineni că probabilitatea ca Rusia să încerce să ţintească Starlink este ridicată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici