Arabia Saudită vrea să cumpere arme nucleare din Pakistan

Arabia Saudită a investit în proiecte nucleare militare pakistaneze şi ar putea obţine propriile arme atomice, afirmă surse citate de BBC News online.

3708 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită vrea să cumpere arme nucleare din Pakistan

Arabia Saudită vrea să cumpere arme nucleare din Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar dacă ambiţiile nucleare saudite trebuie plasate în contextul ambiţiilor nucleare iraniene, este posibil, potrivit experţilor, ca Riyadul să obţină arme atomice mai rapid decât regimul de la Teheran.

În urmă cu câteva luni, un oficial NATO avertiza că există informaţii conform cărora Arabia Saudită ar fi comandat arme nucleare de fabricaţie pakistaneză, care acum sunt gate de livrare.

Amos Yadlin, fostul şef al serviciului israelian de informaţii militare, declara luna trecută că, în cazul în care Iranul va obţine arma nucleară, Arabia Saudită ar aştepta cel mult o lună. "Deja au comandat şi au plătit fabricarea de arme atomice, merg în Pakistan şi iau ce vor", a spus Yadlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici