Armata a recuperat 24 de cadavre ale victimelor zborului Air France

Forţele braziliene şi franceze au recuperat până în prezent 24 de trupuri neînsufleţite din avionul Airbus al companiei Air France, a declarat luni seară un purtător de cuvânt militar.

18 afișări
Imaginea articolului Armata a recuperat 24 de cadavre ale victimelor zborului Air France

Armata a recuperat 24 de cadavre ale victimelor zborului Air France (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ făcea referire la 16 cadavre recuperate, dintre cele 228 de persoane de la bordul avionului AF 447 care s-a prăbuşit în Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie.

Trupurile au fost preluate de marina braziliană şi cea franceză, a precizat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, locotenent-colonelul Henry Munhoz.

El a menţionat că 16 cadavre se aflau la bordul fregatei braziliene Constituicao care se îndreaptă către arhipelagul Fernando de Noronha, unde urma să sosească marţi.

"Ea se găseşte în prezent la 400 de kilometri de Fernando de Noronha", a adăugat purtătorul de cuvânt.

O echipă de experţi din poliţie urmează să înceapă primele analize, înainte ca trupurile neînsufleţite să fie transferate la Recife, pentru examinări medico-legale mai aprofundate.

În total, 255 de militari din forţele aeriene braziliene au fost mobilizaţi la Fernando de Noronha, Natal şi Recife (nord-vest) şi 570 de marinari s-au îmbarcat pe cinci nave braziliene care navighează în regiune.

Postul avansat instalat la Fernando de Noronha de către armată şi poliţia braziliană este pregătit să înceapă marţi procesul de identificare a primelor cadavre ale victimelor, recuperate din Atlantic, potrivit autorităţilor.

O expertiză preliminară a cadavrelor va fi efectuată în insula principală din arhipelag, Noronha, situată la aproximativ 350 de kilometri de Recife, apoi vor fi transportate prin avion la Institutul medico-legal din Recife, unde a fost instalată o morgă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici