Armata din Liban a găsit un nou depozit de azotat de amoniu lângă portul din Beirut

  • Armata Libanului a declarat joi că a găsit 4,35 de tone de azotat de amoniu lângă intrarea în portul Beirut, locul unde a avut loc explozia uriaşă de luna trecută.
  • Inginerii armatei „rezolvă problemă”, potrivit unei declaraţii a armatei transmisă de agenţia de ştiri de stat NNA.
  • Declaraţia precizează că substanţele chimice au fost găsite în zona de intrare în port.
2094 afișări
Imaginea articolului Armata din Liban a găsit un nou depozit de azotat de amoniu lângă portul din Beirut

Armata din Liban a găsit un nou depozit de azotat de amoniu lângă portul din Beirut

Explozia catastrofală din 4 august a devastat oraşul şi a ucis aproximativ 190 de oameni. Autorităţile au stabilit că explozia a fost cauzată de cele aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu care au fost depozitate în condiţii nesigure în port ani de zile.

Guvernul Libanului a demisionat pe fondul furiei publice din naţiunea deja pusă în genunchi de o criză economică.

Joi, preşedintele Michel Aoun a ordonat repararea vechilor infrastructuri de alimentare ale aeroportul din Beirut şi a cerut o anchetă asupra unui raport conform căruia mii de litri de combustibil s-au scurs din sistem.

Şeful aeroportului din Beirut, Fadi el-Hassan, a declarat într-o conferinţă de presă că a avut loc o scurgere de 84.000 de litri de combustibil în martie 2019, iar reparaţiile au fost finalizate în două luni. El a spus că anchetatorii internaţionali au descris reparaţiile ca fiind „satisfăcătoare”.

Ştirile despre scurgeri s-au adăugat îngrijorărilor legate de siguranţa publică. „Nu ne aşteaptă nicio explozie”, a declarat Hassan la conferinţa de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici