Armata israeliană a doborât o dronă a Hezbollah, la frontiera cu Libanul

Armata israeliană a doborât, luni după-amiază, o dronă militară lansată de organizaţia şiită libaneză Hezbollah, afirmă surse citate de cotidianul The Times of Israel.

247 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a doborât o dronă a Hezbollah, la frontiera cu Libanul

Sursa foto: Profimedia

Drona a fost doborâtă imediat după intrarea neautorizată în spaţiul aerian israelian venind dinspre Liban. Mişcarea şiită Hezbollah este activă în sudul Libanului.

"Aparatul de zbor a fost monitorizat permament de unităţile responsabile de controlul aerian", a comunicat armata israeliană.

"Israelul va continua să acţioneze pentru a opri orice tentativă de încălcare a suveranităţii israeliene", a subliniat un oficial militar israelian citat de agenţia Reuters.

Mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, trimite frecvent drone spre spaţiul aerian israelian, în contextul tensiunilor militare. Premierul interimar Yair Lapid a avertizat recent, în contextul multiplicării incursiunilor dronelor, că Israelul va acţiona pentru a contracara ameninţările generate de mişcarea şiită Hezbollah, dacă Guvernul de la Beirut nu va lua măsuri în acest sens.

Armata israeliană a doborât în ultimele săptămâni alte trei drone militare ale organizaţiei fundamentaliste Hezbollah care se îndreptau spre platforme israeliene de exploatare a gazelor din Marea Mediterană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici