Arseni Iaţeniuk: Ucraina este pregătită pentru negocieri cu Rusia

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat, vineri seara, că Ucraina este pregătită să iniţieze negocieri cu Rusia, apreciind totuşi că, în opinia sa, Moscova este un agresor care s-a comportat ca un "bandit înarmat", relatează agenţiile Itar-Tass şi UNIAN.

749 afișări
Imaginea articolului Arseni Iaţeniuk: Ucraina este pregătită pentru negocieri cu Rusia

Arseni Iaţeniuk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi pentru negocieri (cu Rusia), pregătiţi să întreţinem în condiţii egale relaţii economice între statele noastre", a afirmat premierul ucrainean, într-o emisiune televizată.

Totodată, potrivit agenţiei UNIAN, el a calificat acţiunile Rusiei în Crimeea drept o "agresiune militară".

"Rusia ne-a ocupat teritoriul şi a încălcat toate acordurile internaţionale. Rusia s-a comportat ca un bandit înarmat care, scandând lozinci de prietenie şi fraternitate, a venit şi, pur şi simplu, a furat o parte a Ucrainei", a spus Iaţeniuk.

În opinia sa, "va veni timpul când cei care au ocupat teritoriul ucrainean (...) îşi vor cere scuze în faţa Ucrainei, iar Crimeea va fi din nou a noastră".

De asemenea, Iaţeniuk a declarat că partea ucraineană nu mai are intenţia de a introduce regim de vize cu Rusia, deşi o astfel de idee a fost propusă.

"Nu am anulat niciun acord bilateral cu Rusia. Poporul nostru are relaţii foarte bune cu poporul rus", a declarat premierul ucrainean, citat de Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici