Artileria rusă se întăreşte din Coreea de Nord. Serviciile de informaţii din Statele Unite monitorizează activitatea Rusiei

  • Serviciile de informaţii americane sunt îngrijorate
  • Moscova cumpără muniţie de artilerie din Coreea de Nord şi utilizează drone de fabricaţie iraniană
  • Oficialii americani au evidenţiat faptul că sancţiunile economice dau roade
1802 afișări
Imaginea articolului Artileria rusă se întăreşte din Coreea de Nord. Serviciile de informaţii din Statele Unite monitorizează activitatea Rusiei

Sursa foto: Profimedia

Serviciile de informaţii americane au evaluat situaţia conflictului Rusia/Ucraina, după mai bine de şase luni de confruntări. Se pare că ruşii se aprovizionează cu muniţie din Coreea de Nord şi drone din Iran.

Oficiali guvernamentali americani susţin că sancţiunile au început să-şi facă efectul: să reducă capacitatea Rusiei de a susţine războiul din Ucraina.

Parteneriatul strategic dintre Phenian şi Moscova permite comerţul fără restricţie cu obuze de artilerie şi rachete. De asemenea, Kremlinul a comandat celebrele drone Shahed, mândria Teheranului.

Ucraina a lansat recent contraofensive în mai multe locaţii, inclusiv în jurul Hersonului, pe care Rusia l-a ocupat încă de la începutul invaziei. În pregătirea acestor atacuri, trupele ucrainene au lovit liniile de aprovizionare ruseşti, inclusiv cele care conţineau artilerie şi muniţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici