Atac armat într-o şcoală din Kazan, Rusia: cel puţin 13 persoane, majoritatea copii, au murit. Unul dintre agresori este un adolescent

  • 13 persoane au fost ucise şi alte 21 se află în spital.
  • Agresorul, un adolescent de 17 ani, a fost prins de forţele de intervenţie.
  • Motivul atacului încă este necunoscut.
2575 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-o şcoală din Kazan, Rusia: cel puţin 13 persoane, majoritatea copii, au murit. Unul dintre agresori este un adolescent

Sursă foto: KazanFirst

Cel puţin 13 oameni, majoritatea copii, au murit după un atac armat într-o şcoală din Kazan, Rusia. Agresorul, un adolescent de 17 ani, a fost prins de forţele de intervenţie.

Conform TASS, alte 21 de persoane se află sub îngrijiri în spital, după ce o persoană înarmată a tras în incinta unei şcoli din oraşul rus Kazan.

Un avion a decolat din Jukovski, un oraş în apropiere de Moscova şi va ajunge în Kazan pentru transfera pacienţii în spitalele din Moscova.

Ministerul Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse a raportat că după incident a fost introdus regimul CTO (Regimul juridic al unei operaţiuni antiteroriste). Potrivit autorităţilor, toate şcolile din oraş şi-au anulat cursurile. Direcţia principală a Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al Federaţiei Ruse a deschis o linie telefonică pentru asistenţă psihologică.

"18 copii au fost transportaţi la DRKB, şase dintre ei sunt în terapie intensivă, o femeie se află în CHR şi două persoane sunt la spitalul nr. 7. Clinicile din Tatarstan sunt dotate cu tot ce este nevoie, inclusiv provizii de sânge de la donatori", a declarat reporterilor serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii din Tatarstan.

Potrivit sistemului informaţional de educaţie din Republica Tatarstan, „Gimnaziul nr. 175” , MBOU, are 1.049 de studenţi şi  57 de profesori.

Au existat rapoarte contradictorii cu privire la situaţie. Anumite agenţii de ştiri ruseşti au informat că doi adolescenţi înarmaţi au fost implicaţi în atac, iar altele spun că doar unul este implicat.

Purtătorul de cuvând al preşedintelui din Tatarstan, Lilia Galimova, a spus că a fost un singur atacator, nu doi.

Motivul atacului este încă necunoscut. 

În imaginile video distribuite pe reţelele de socializare se observă vehiculele serviciului de urgenţă parcate în afara şcolii, cu oameni care alergă spre clădire. Alte videoclipuri arătau ferestre sparte cu resturi afară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici