Atac cibernetic în Germania. Au fost compromise conturile unor oficiali importanţi din Guvern

Partidul Verzilor din Germania, care face parte din coaliţia de guvernare a ţării, afirmă că sistemul său informatic a fost afectat luna trecută de un atac cibernetic care a afectat conturile de e-mail ale ministrului de Externe Annalena Baerbock şi ale ministrului Economiei Robert Habeck.

1830 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic în Germania. Au fost compromise conturile unor oficiali importanţi din Guvern

Partidul a confirmat un raport publicat sâmbătă de săptămânalul german Der Spiegel, dar a precizat că cei doi nu şi-au mai folosit în mod activ conturile de partid din ianuarie, notează AP.

Un total de 14 conturi, inclusiv cele ale liderilor partidului Ricarda Lang şi Omid Nouripour, au fost compromise în aşa fel încât unele e-mailuri au fost transmise la adrese din afara partidului, au declarat Verzii.

Der Spiegel a relatat că o pistă electronică indică faptul că atacul cibernetic ar fi putut proveni din Rusia, dar partidul a refuzat să confirme acest lucru, citând ancheta în curs de desfăşurare a autorităţilor germane.

Baerbock a menţinut de mult timp o poziţie distantă faţă de Rusia din cauza situaţiei drepturilor omului şi a atacurilor acesteia asupra Ucrainei. De la venirea sa în funcţie, în decembrie, Habeck a condus eforturile Germaniei de a se debarasa de aprovizionarea cu energie din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici