Atac cibernetic masiv în Ucraina. Sunt afectate site-urile Ministerului Apărării şi ale unor bănci

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a declarat că site-urile web ale Ministerului ucrainean al Apărării şi ale băncilor Privatbank şi Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic, a relatat agenţia rusă de ştiri TASS.

4327 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic masiv în Ucraina. Sunt afectate site-urile Ministerului Apărării şi ale unor bănci

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a declarat că Rusia ar putea fi de vină pentru atac, a relatat TASS. Un mesaj de pe pagina principală a site-ului web al Ministerului ucrainean al Apărării spunea că acesta se află în întreţinere, potrivit Reuters

"Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici  murdare pentru că planurile sale agresive nu funcţionează pe scară largă", a declarat Centrul ucrainean de securitate cibernetică.

Kievul a acuzat Moscova pentru atacuri similare în trecut, de când Rusia a început să mobilizeze peste 100.000 de soldaţi în apropierea frontierei.

Un mesaj de pe pagina principală a site-ului Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că acesta se află în curs de întreţinere. Ministerul a transmis pe Twitter că site-ul său a fost aparent supus unui atac cibernetic şi că lucrează la restabilirea accesului la acesta.

Oshadbank a confirmat atacul cibernetic spunând că acesta a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale. Centrul de comunicare strategică a declarat că utilizatorii Privatbank au avut, de asemenea, probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie bancară. Privatbank nu a comentat încă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici