ATAC într-o unitate militară din Washington: Cel puţin 13 persoane, inclusiv atacatorul, au murit. Vinovatul a fost identificat

Cel puţin 13 persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în incidentele armate comise luni la o bază navală din Washington, afirmă primarul oraşului, Vincent Gray, citat de postul ABC.

1492 afișări
Imaginea articolului ATAC într-o unitate militară din Washington: Cel puţin 13 persoane, inclusiv atacatorul, au murit. Vinovatul a fost identificat

ATAC într-o unitate militară din Washington: Cel puţin 13 persoane, inclusiv atacatorul, au murit. Vinovatul a fost identificat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 00:03 - Bilanţul atacului de la Washington a ajuns la 13 morţi

Treisprezece persoane, printre care şi atacatorul, au fost ucise în atacul care s-a produs luni dimineaţă într-un imobil al Marinei americane la Washington, a anunţat primarul oraşului Vincent Gray, citat de AFP.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Aaron Alexis, un afro-american în vârstă de 34 de ani din Fort Worth (Texas), a afirmat un reprezentant al FBI pentru presă.

Solicitat de AFP, un responsabil al Marinei a precizat că US Navy verifică dacă atacatorul a servit sau nu în rangurile sale, aşa cum a transmis presa americană.

UPDATE 22:45 - Unul dintre suspecţii căutaţi pentru atacul de la Washington a fost identificat şi exonerat

Un bărbat alb, suspectat de a fi unul dintre atacatorii potenţiali căutaţi după atacul de luni dimineaţă de la birourile US Navy din Washington, "a fost identificat şi nu este un suspect" a anunţat poliţia, citată de AFP.

Şefa poliţiei din Washington, Cathy Lanier, a declarat că două persoane, un bărbat alb şi unul de culoare, sunt suspectaţi că au participat la atac alături de un alt autor, care a fost împuşcat de forţele de ordine, şi sunt căutaţi. Ulterior, poliţia a precizat pe Twitter că suspectul alb ce purta o uniformă kaki a fost exonerat.

UPDATE 21:20: Cel puţin 12 morţi în atacul de la Washington

Potrivit poliţiei, unul dintre autorii atacului a murit, dar alţi doi presupuşi autori ar putea fi în viaţă şi sunt căutaţi.

Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, în baza navală lucrând aproximativ 3.000 de persoane.

UPDATE 20:20 - Cel puţin şase morţi în atacul de la Washington

Anterior, presa relatase că cel puţin cinci persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost împuşcate în incidentul armat produs într-o unitate a Forţelor Navale din Washington.

Potrivit poliţiei, unul dintre autorii atacului a murit, dar alţi doi presupuşi autori ar putea fi în viaţă şi sunt căutaţi.

Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, în baza navală lucrând aproximativ 3.000 de persoane, relatează presa americană.

Focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN.

Incidentul armat a avut loc la ora 8.20 (15.20, ora României). Trei focuri de armă au fost trase la Cartierul general al sistemelor Forţelor Navale, situat la periferia sud-estică a oraşului Washington.

Poliţia a anunţat că un suspect s-a blocat într-o clădire a complexului militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici