Atacul armat din statul New York, soldat cu 14 morţi (Video)

Atacul armat comis vineri seara la sediul unei asociaţii pentru susţinerea imigranţilor din nord-estul Statelor Unite s-a soldat cu moartea a 14 persoane, a anunţat comandantul poliţiei locale, Joseph Zikuski.

17 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din statul New York, soldat cu 14 morţi (Video)

Statul New York: Autorul luării de ostaticii este mort, iar ostaticii au fost eliberaţi (Video)

Atacul de vineri este cel mai grav comis în Statele Unite după cel din 2007 de la universitatea Virginia Tech, soldat cu 33 de morţi.

Luarea de ostatici de de la Binghamton s-a încheiat cu moartea a 14 persoane, a precizat Zikuski, corectând un bilanţ anterior, de "12 - 13 victime" şi afirmând că autorul atacului se află probabil printre acestea.

El a adăugat că alte 37 de persoane au fost salvate, iar patru răniţi se află în stare gravă.

Primarul oraşului, Matthew Ryan, a afirmat că ancheta va dura probabil mult timp, iar identificarea victimelor va fi dificilă, deoarece multe dintre acestea nu sunt originare din SUA.

În jurul orei locale 15.00 (22.00, ora României), la aproape cinci ore de la declanşarea incidentului, toţi ostaticii au fost eliberaţi, iar autorul atacului, în vârstă de circa 40 de ani, a fost găsit printre victime, conform presei locale. Zikuski a refuzat să confirme oficial informaţia, însă, potrivit CNN, atacatorul s-a sinucis.

Martori citaţi de posturile de televiziune americane au afirmat că autorul atacului este de origine asiatică. Acesta a pătruns în cursul dimineţii în sediul American Civic Association, aflat la Binghamton, oraş cu aproape 50.000 de locuitori, situat la 217 kilometri nord-vest de New York.

Site-ul ziarului local Press and Sun-Bulletin a precizat că în clădire au fost luate ostatice 41 de persoane. Directorul postului de radio WNBF a declarat pentru CNN că atacatorul pare să fi premeditat acţiunea, el blocând cu maşina ieşirea din spate a clădirii şi sechestrând astfel persoanele aflate în sediul asociaţiei.

Bărbatul a intrat vineri dimineaţă (ora locală - n.red.) în sediul asociaţiei. Televiziunile au difuzat imagini cu persoane evacuate pe tărgi şi ambulanţe în jurul clădirii din Binghamton, oraş cu aproape 50.000 de locuitori, situat la 217 kilometri nord-vest de New York.

Asociaţia vizată de atac vine în sprijinul imigranţilor cărora le oferă cursuri de engleză, iar în timpul luării de ostatici se desfăşura un "test de cetăţenie".

Potrivit lui Bob Joseph, directorul postului de radio WNBF, contactat de CNN, autorul masacrului şi-a premeditat gestul: acesta şi-a parcat maşina în aşa fel încât să blocheze o ieşire situată în spatele clădirii, luând ostatice persoanele care se aflau în interior.

Luarea de ostatici are loc în timp ce criza economică pare să coincidă în Statele Unite cu o creştere a actelor violente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici