ATENTATE la Paris: Unul dintre atacatorii kamikaze cu paşaport sirian, imigrant înregistrat în Grecia

În urmă cu câteva ore, anchetatorii francezi au găsit un paşaport sirian printre corpurile atacatorilor kamikaze care au comis atentatele teroriste de vineri seară în apropiere de Stade de France din Paris, potrivit unor surse citate de publicaţia franceză Le Figaro.

9930 afișări
Imaginea articolului ATENTATE la Paris: Unul dintre atacatorii kamikaze cu paşaport sirian, imigrant înregistrat în Grecia

Unul dintre atacatorii kamikaze cu paşaport sirian, imigrant înregistrat în Grecia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Paşaportul aparţine unui imigrant care fusese înregistrat de autorităţile greceşti la începutul lunii octombrie, după ce ajunsese în insula Leros, a anunţat viceministrul grec responsabil de activitatea poliţiei.

"Deţinătorul paşaportului a traversat insula Leros în data de 3 octombrie 2015, unde a fost identificat conform reglementărilor europene", a declarat Nikos Toskas.

Oficialul grec nu a precizat dacă paşaportul a fost verificat şi în alte ţări prin care deţinătorul acestuia ar fi trecut până să ajungă în Franţa.

Potrivit poliţiei greceşti, autorităţile franceze au solicitat altor ţări europene, printre care şi Grecia, să verifice deţinătorul paşaportului sirian descoperit printre corpurile atacatorilor kamikaze din apropiere de Stade de France.

În jurul orei 21.20 (22.20 - ora României), au avut loc trei explozii în apropierea stadionului unde se juca un meci amical între Franţa şi Germania, eveniment la care se afla şi preşedintele francez, Francois Hollande. Exploziile au fost produse de atacatori kamikaze, care s-au aruncat în aer, murind în urma atacurilor.

Le Figaro scria, anterior descoperirii faptului că deţinătorul paşaporului era un imigrant înregistrat în Grecia, că anchetatorii urmează să stabilească dacă atacatorul făcea parte din organizaţia terorista Stat Islamic care activează în principal în Siria şi în Irak şi care a revendicat atentatele teroriste din Paris de vineri seară sau dacă aparţinea valului de imigranţi care au sosit recent în Franţa.

După primele detalii ale anchetei în curs, atacul din sala de spectacole Bataclan, în care concerta formaţia americană Eagles of Death Metal, soldat cu moartea a aproximativ 100 de persoane, a fost comis de terorişti care vorbeau limba franceză.

"Anchetatorii dispun de înregistrări ale discuţiilor care s-au purtat în timpul atacului", a confirmat o sursă din securitate.

În cele şase atacuri din Paris comise vineri seară, au murit 128 de persoane şi aproximativ 200 sunt rănite, dintre care 99 în stare gravă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici