ATENTATELE din Belgia: Un algerian, suspectat că ar fi furnizat acte de identitate false teroriştilor, arestat în Italia

Poliţia italiană a arestat un algerian căutat în Belgia pentru că ar fi furnizat acte de identitate false pentru trei terorişti implicaţi în atentatele din Bruxelles şi din Paris, printre care Salah Abdeslam şi Najim Laachroui, relatează agenţia italiană ANSA, potrivit RTBF.

783 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Belgia: Un algerian, suspectat că ar fi furnizat acte de identitate false teroriştilor, arestat în Italia

ATENTATELE din Belgia: Un algerian, suspectat că ar fi furnizat acte de identitate false teroriştilor, arestat în Italia

Bărbatul, identificat drept Djamal Eddine Ouali, în vârstă de 40 de ani, a fost reţinut, sâmbătă, în timpul unui raid al forţelor antiteroriste în Bellizzi, o comună din provincia Salerno, din sudul Italiei, potrivit agenţiei de presă italiană ANSA.

Acesta ar fi furnizat documente de identificare false lui Najim Laachroui, unul dintre atacatorii kamikaze care s-a detonat pe aeroportul Zaventeem din Bruxelles marţi dimineaţă, dar şi lui Salah Abdeslam, membru al comandoului care a comis atentatele teroriste din Paris din noiembrie anul trecut.

Bărbatul i-ar fi făcut rost de astfel de documente şi lui Mohamed Belkaid, un algerian suspectat de implicare în atentatele din Paris, care a murit într-un raid al poliţiei săptămâna trecută în cartierul Forest de la periferia Bruxellesului, în cadrul operaţiunii în care a fost arestat Abdeslam. Aceste documente false au permis revenirea ilegală în Belgia a doi bărbaţi în septembrie 2015.

Pe numele lui Djamal Eddine Ouali autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare în octombrie 2015. În acea perioadă, au avut loc percheziţii în comuna Saint Gilles din Bruxelles, unde au descoperit o mulţime de documente false. Mii de fotografii au fost descoperite în acele raiduri şi unele dintre ele vor fi înţelese mai târziu, pentru că sunt fotografii ale unora dintre teroriştii implicaţi în atentatele din Paris şi Bruxelles.

Bărbatul a fost suspectat de implicare într-o reţea de crimă organizată care se ocupa cu imigraţia ilegală şi cu furnizarea de documente de identificare false.

Poliţia italiană a confirmat pe contul de Twitter că a arestat un algerian "care face parte dintr-o reţea ce furnizează permise false de rezidenţă, având legături cu atentatele din Bruxelles" şi care este suspectat de complicitate la susţinerea imigraţiei ilegale, în conexiune cu atentatele din Paris".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici