Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la New York, amânată pentru luni după-amiază

Dominique Strauss-Kahn a părăsit duminică seară, cu cătuşe la mâini, comisariatul din New York unde fusese transferat după arestare, după ce audierea sa a fost amânată pentru luni, pentru a permite poliţiei să caute probe suplimentare.

354 afișări
Imaginea articolului Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la New York, amânată pentru luni după-amiază

Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la New York, amânată pentru luni după-amiază (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Directorul FMI, având un aer obosit, a părăsit clădirea comisariatului din Harlem unde s-a aflat timp de circa 30 de ore după ce a fost reţinut, sâmbătă, la bordul unui avion Air France care se pregătea de decolare.

El a fost urcat pe locul din spate al unei maşini de poliţie, flancat de doi poliţişti, plecând într-o direcţie neprecizată.

Dominique Strauss-Kahn nu a făcut nici o declaraţie pentru jurnaliştii care aşteptau în faţa comisariatului. "Intenţionează să se apere cu vigoare împotriva acuzaţiilor şi dezminte orice comportament greşit", a declarat Benjamin Brafman, unul dintre avocaţii săi.

Directorul FMI a fost acuzat duminică de agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol asupra unei cameriste în vârstă de 32 de ani de la hotelul Sofitel din New York. El urma să compară duminică în faţa unui judecător din New York, însă audierea a fost amânată pentru luni, la ora 14.30 GMT (17.30, ora României), pentru a permite poliţiei să efectueze noi teste, a precizat avocatul William Taylor, precizând că Strauss-Kahn a acceptat de bunăvoie noile analize.

Taylor a adăugat că directorul FMI "este obosit, însă se simte bine".

Poliţia din New York a obţinut un nou mandat pentru examinarea hainelor lui Strauss-Kahn, pentru a depista noi dovezi ADN, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, John Grimpel.

El a adăugat că urmele ADN ar putea fi "fire de păr sau spermă", iar poliţia încearcă să obţină un alt mandat şi pentru a realiza o percheziţie corporală.

Grimpel a adăugat că directorul FMI nu beneficiază de imunitate diplomatică pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Camerista de la hotelul Sofitel care l-a acuzat pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală l-a identificat oficial pe acesta în cursul zilei de duminică. Ea a părăsit comisariatul din Harlem în jurul orei locale 16.45 (23.45, ora României), cu figura protejată, după ce poliţia le-a cerut jurnaliştilor să nu fotografieze victima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici