Aurescu propune un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a spus luni că va propune un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova, ordinea sa constituţională şi statul de drept.

186 afișări
Imaginea articolului Aurescu propune un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova

„Am văzut, aşa cum a semnalat Preşedintele Republicii Moldova, planurile devoalate pentru destabilizarea ţării de către Rusia şi cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită astăzi, prin intermediul miniştrilor de externe, un mesaj ferm de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova. Legat de acest aspect, voi înainta spre reflecţie şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni pentru tentative de a destabiliza Republica Moldova, ordinea sa constituţională şi statul de drept”, a declarat Bogdan Aurescu, luni, înaintea începerii reuniunii miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Uniunii Europene.

El a mai spus că este foarte important ca, luni, Consiliul să îşi exprime susţinerea fermă pentru crearea unei noi misiuni, a unei noi misiuni civile a UE în Republica Moldova, şi să continue susţinerea pentru interconectarea liniilor de electricitate cu UE, prin România.

În acelaşi timp, ministrul precizează că este important ca Consiliul să continue să sprijine Republica Moldova în parcursul său către integrarea europeană şi, nu în ultimul rând, să continue să acorde asistenţă financiară Republicii Moldova, în special prin granturi.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, Bogdan Aurescu a anunţat că România susţine adoptarea rapidă a celui de-al zecelea pachet de sancţiuni.

„Totodată, consider că este foarte important faptul că, la finalul acestei săptămâni, la New York, vom putea adopta, cu o largă majoritate, în Adunarea Generală a ONU, Rezoluţia privind Pacea în Ucraina. Şi cred că este important să avem o amplă majoritate pentru a conferi legitimitate acestei abordări”, a mai spus ministrul de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici