Australia va introduce o interdicţie naţională privind simbolurile naziste, pe fondul ascensiunii activităţilor de extremă dreapta

Australia a anunţat că va introduce o interdicţie naţională a simbolurilor naziste, într-un efort al guvernului de a lua măsuri împotriva grupurilor de extremă dreapta.

190 afișări
Imaginea articolului Australia va introduce o interdicţie naţională privind simbolurile naziste, pe fondul ascensiunii activităţilor de extremă dreapta

Sursa foto: AP

Afişarea în public a svasticii sau a simbolurilor SS va fi pedepsită cu până la un an de închisoare. Cu toate acestea, noile legi nu vor include salutul nazist.

Simbolurile naziste sunt deja interzise în multe state, dar acest lucru înseamnă că nu vor mai fi permise nicăieri, spune guvernul, conform BBC.

Măsura vine pe fondul unei reapariţii a activităţilor de extremă dreapta în ultimele luni.

"Nu există loc în Australia pentru simboluri care glorifică ororile Holocaustului", a declarat procurorul general Mark Dreyfus, anunţând noua lege.

"Nu vom mai permite oamenilor să profite de pe urma expunerii şi vânzării de obiecte care îi celebrează pe nazişti şi ideologia lor malefică", a adăugat el.

Interdicţia include comercializarea şi afişarea publică a steagurilor, brăţărilor, tricourilor, insignelor şi publicarea online a simbolurilor care promovează ideologia nazistă, a precizat Dreyfus într-un comunicat.

Cu toate acestea, afişarea publică a svasticii naziste şi a simbolurilor SS în scopuri academice, educaţionale, artistice, literare, jurnalistice sau ştiinţifice va fi permisă.

Procurorul general a adăugat că legislaţia nu include salutul nazist, deoarece acesta ar putea fi abordat mai bine la nivel local.

"Există poliţie pe stradă care se ocupă de comportamente stradale de acest gen şi credem că este mai bine să fie abordat de legile de stat", a spus el.

Victoria şi Queensland au anunţat la începutul acestui an că vor interzice salutul nazist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici