Autorii atentatului comis la metroul din Minsk au fost condamnaţi la moarte

Cei doi bărbaţi consideraţi autorii atentatului de la metroul din Minsk au fost condamnaţi la moarte, anunţă judecătorul instanţei supreme din Belarus, Aleksandr Fedorţov.

1359 afișări
Imaginea articolului Autorii atentatului comis la metroul din Minsk au fost condamnaţi la moarte

Autorii atentatului comis la metroul din Minsk au fost condamnaţi la moarte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Inculpaţii Dmitri Konovalov şi Vladislav Kovalev "reprezintă un pericol extrem pentru societate şi trebuie să le fie aplicată pedeapsa capitală", a declarat judecătorul.

"Hotărând pedeapsa pentru Konovalov, instanţa a ţinut cont de faptul că acesta a comis mai multe crime şi că deţinea substanţe pentru fabricarea de noi dispozitive explozive", precizează Curtea supremă.

Dmitri Konovalov a fost găsit vinovat de comiterea unui "act terorist pe 11 aprilie 2011", iar complicele lui, Vladislav Kovalev, l-a ajutat să activeze dispozitivul exploziv.

Atentatul comis pe 11 aprilie în staţia de metrou Oktiabrskaia, în centrul oraşului Minsk, s-a soldat cu 15 morţi şi 160 de răniţi.

Condamnaţii nu pot face apel la decizia Curţii supreme, dar îi pot cere graţierea liderului autoritarist Aleksandr Lukaşenko. Acesta declara de curând că cei doi "merită cea mai gravă pedeapsă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici