Autoritatea Palestiniană şi ţări arabe condamnă vizita unui ministru israelian pe Esplanada Moscheilor

Autoritatea Palestiniană şi mai multe state arabe au condamnat vehement vizita efectuată marţi de politicianul de extremă-dreapta Itamar Ben-Gvir, ministrul israelian al Securităţii Naţionale, în zona Muntelui Templu din Ierusalim, denumită de musulmani Esplanada Moscheilor.

317 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană şi ţări arabe condamnă vizita unui ministru israelian pe Esplanada Moscheilor

Sursa foto: Profimedia

"Muntele Templului este deschis tuturor", a afirmat Itamar Ben-Gvir, prin Twitter, conform site-ului Ynetnews.com. Un oficial guvernamental israelian a afirmat că vizita de 15 minute în zona Esplanadei Moscheilor s-a derulat în conformitate cu actualul statut al complexului, care permite accesul non-musulmanilor, deşi nu le permite să se roage.

Însă premierul Autorităţii Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a denunţat o tentativă de modificare a statutului Moscheii Al-Aqsa, pentru a o transforma într-un "templu evreiesc". Ministerul palestinian de Externe a condamnat vehement "perturbarea Moscheii Al-Aqsa de către ministrul extremist Ben-Gvir", catalogând vizita drept o "provocare fără precedent" şi o "escaladare periculoasă a conflictului".

Vizita a fost condamnată şi de Iordania, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită. Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a avertizat că astfel de acţiuni riscă să conducă la reizbucnirea unui conflict militar israelo-palestinian.

Potrivit presei israeliene, Ben-Gvir nu s-a apropiat de Moscheea Al-Aqsa, considerată al treilea locaş sfânt al islamului. În aceeaşi zonă au fost două temple evreieşti, astfel că acesta este cel mai sfânt loc al iudaismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici