Autorităţile au deviat cursul unui râu, pentru stingerea incendiilor de la periferia Moscovei

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat miercuri că a efectuat lucrări de deviere, cu 20 de kilometri, a cursului râului Oka, pentru a stinge incendii de vegetaţie în zona Moscovei, al căror fum afectează, de mai multe zile, capitala rusă.

35 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au deviat cursul unui râu, pentru stingerea incendiilor de la periferia Moscovei

Autorităţile au deviat cursul unui râu, pentru stingerea incendiilor de la periferia Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inundarea terenurilor (incendiate) cu vegetaţie din districtele Egorev şi Kolomna (la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Moscova) a început. În acest scop, o conductă (cu lungimea) de 20 de kilometri face legătura cu districtul Egorev", a declarat Irina Andrianova, o purtătoare de cuvânt a ministerului, citată de agenţiile ruse.

O altă conductă, cu lungimea de 15 kilometri, a fost instalată între râul Oka şi districtul Koloma, a adăugat ea.

Incendiile uriaşe de vegetaţie, care au devastat regiunea Moscovei, sunt foarte dificil de controlat. În aceste foste mlaştini, secate în perioada sovietică, turba arde mocnit până la o adâncime de câţiva metri, uneori chiar şi în timpul iernii.

Oraşul Moscova a fost înconjurat, în ultimele zile, de fumul toxic degajat de aceste incendii. Fumul a fost dispersat temporar, miercuri dimineaţa, de rafale uşoare de vânt, dar meteorologii au anunţat că smogul va reveni în zilele următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici