Autorităţile bulgare au descoperit o reţea ce falsifica paşapoarte pentru cetăţeni din ţări non-UE

Autorităţile din Bulgaria au destructurat o reţea ce se ocupa de falsificarea de documente necesare pentru obţinerea în mod fraudulos a cetăţeniei bulgare de către persoane din ţări extracomunitare, în special din Republica Moldova, Ucraina ori Macedonia, informează postul BBC News.

205 afișări
Imaginea articolului Autorităţile bulgare au descoperit o reţea ce falsifica paşapoarte pentru cetăţeni din ţări non-UE

Autorităţile bulgare au descoperit o reţea ce falsifica paşapoarte pentru cetăţeni din ţări non-UE

Obţinerea cetăţeniei bulgare le permitea persoanelor extracomunitare să călătorească şi să se angajeze mai uşor pe teritoriul Uniunii Europene.

Poliţia a efectuat razii la Agenţia de Stat pentru Bulgarii din Afara Graniţelor, iar peste 20 de persoane au fost arestate, inclusiv mai mulţi funcţionari.

Clienţii plăteau până la 5.700 de euro pentru obţinerea documentelor şi se pare că reţeaua emitea săptămânal aproximativ 30 de certificate false.

Cele mai multe certificate false au ajuns la persoane din ţări extracomunitare unde există minorităţi bulgare semnificative, precum Republica Moldova, Ucraina ori Macedonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici