Autorităţile din Belarus au deschis dosar penal împotriva ”consiliului” opoziţiei

  • Autorităţile din Belarus au deschis un dosar penal pentru „atacarea securităţii naţionale” împotriva „consiliului de coordonare” al opoziţiei.
  • Procurorul general: ”Crearea şi activitatea unui astfel de consiliu sunt destinate să acapareze puterea şi să submineze securitatea naţională a Belarusului.”
  • Crearea acestui ”consiliu” a fost descrisă de preşedintele Alexander Lukashenko drept „o încercare de a acapara puterea” din partea opoziţiei.
290 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Belarus au deschis dosar penal împotriva ”consiliului” opoziţiei

Profimedia

Autorităţile din Belarus au anunţat joi, 20 august, deschiderea unui dosar penal pentru „atacarea securităţii naţionale” împotriva „consiliului de coordonare” format de opoziţie şi destinat să promoveze o tranziţie a puterii după alegerile prezidenţiale contestate începând cu 9 august.
 
"Crearea şi activitatea unui astfel de consiliu sunt destinate să acapareze puterea şi să submineze securitatea naţională a Belarusului", a declarat procurorul general Alexander Koniouk într-o transmisie video pe reţeaua de socializare Telegram, citat de Le Figaro.
 
El a anunţat deschiderea unei anchete pentru „apeluri la acţiuni menite să submineze securitatea naţională”, acuzaţie care aduce pedepse cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare.
 
"Consiliul de coordonare" al opoziţiei s-a întâlnit pentru prima dată miercuri, solicitând organizarea unor noi alegeri prezidenţiale "în conformitate cu standardele internaţionale" şi "deschiderea imediată a negocierilor" cu autorităţile.
 
Crearea acestui ”consiliu” a fost descrisă de preşedintele Alexander Lukashenko drept „o încercare de a acapara puterea” din partea opoziţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici