Autorităţile ruse susţin că au depistat droguri la bordul navei activiştilor Greenpeace

Autorităţile ruse afirmă că au găsit droguri puternice la bordul navei organizaţiei Greenpeace capturată în apropierea unei platforme petroliere ruse din Oceanul Arctic.

117 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse susţin că au depistat droguri la bordul navei activiştilor Greenpeace

Autorităţile ruse susţin că au depistat droguri la bordul navei activiştilor Greenpeace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timpul percheziţiilor, am descoperit droguri, morfină şi esenţă de opiu", au anunţat anchetatorii ruşi, relatează BBC News online.

Esenţa de opiu poate fi utilizată pentru fabricarea morfinei şi heroinei.

Greenpeace a respins acuzaţiile, afirmând că sunt "minciuni".

"Probabil că autorităţile ruse se referă la trusa medicală pe care nava noastră era obligată să o deţină", a comunicat organizaţia ecologistă Greenpeace.

Trezeci de activişti Greenpeace au fost capturaţi de autorităţile ruse, de la bordul navei Arctic Sunrise, după ce aceştia au încercat să urce pe o platformă petrolieră rusă din Oceanul Arctic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici