Autorul atentatului de la Lockerbie îşi va "demonstra nevinovăţia" într-o carte autobiografică

Autorul atentatului de la Lockerbie (Scoţia), Abdulbaset Ali al-Megrahi, îşi va scrie autobiografia pentru a-şi "demonstra nevinovăţia", dezvăluind noi informaţii din culisele celui mai sângeros atac terorist din Marea Britanie, informează The Times în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului de la Lockerbie îşi va "demonstra nevinovăţia" într-o carte autobiografică

Autorul atentatului de la Lockerbie îşi va "demonstra nevinovăţia" într-o carte autobiografică (Captură video; Mediafax Foto/AFP)

Trimisul special al liderului libian Muammar Kadhafi în Scoţia, Abdurrhman Swessi, a dezvăluit duminică faptul că al-Megrahi lucrează la o carte în care va oferi detalii despre viaţa pe care a dus-o în închisoare şi va dezvălui tot ceea ce ştie despre atacul din 1988 împotriva zborului 103 al companiei americane Pan Am. De altfel, avocatul lui al-Megrahi ar fi adunat probe în vederea unui apel împotriva condamnării, la care a renunţat săptămâna trecută pentru a obţine eliberarea din motive umanitare.

Swassi, care a fost numit de Tripoli consul general în Glasgow pentru a reprezenta interesele condamnatului, a subliniat că al-Megrahi îşi va scrie cartea fără nicio asistenţă sau amestec din partea Guvernului libian.

Al-Megrahi plănuia să scrie această carte cu mult timp înaintea aprobării eliberării sale din închisoare. Swessi, care l-a însoţit pe acesta la bordul avionului către Tripoli, a declarat că fostul deţinut îşi va dedica toată energia terminării cărţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici