Autorul rus al romanului ,,Metro 2033" a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a criticat războiul Rusiei în Ucraina

Dmitry Glukhovsky, autor al mai multor romane printre care şi cele din franciza Metro după care au fost inspirate jocurile video, a fost condamnat în lipsă la opt ani de închisoare în urmă cu câteva zile.

495 afișări
Imaginea articolului Autorul rus al romanului ,,Metro 2033" a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a criticat războiul Rusiei în Ucraina

Dmitry Glukhovsky, Facebook

Scriitorul a fost găsit vinovat pentru că a răspândit informaţii false despre războiul Rusiei în Ucraina, inclusiv pe contul său de Instagram.  

Glukhovski a fost judecat în lipsă, fiind plecat din Rusia încă din luna aprilie 2022, potrivit AP News

El a scris că războiul lui Putin declanşat în Ucraina ,,a devenit tot mai teribil şi mai inuman pe zi ce trece, iar pretextul este tot mai nesemnificativ şi fals".  

Autorul a profesat şi ca jurnalist, lucrând în calitate de corespondent de război în războiul dintre Israel şi Liban din 2006, scriind rapoarte în timp ce era la adăpost pe durata bombardamentelor. 

Metro 2033, publicat în 2002, este un roman postapocaliptic în care protagonistul este un tânăr rus pe nume Artyom care trăieşte într-o staţie de metrou din Moscova alături de comunitatea sa în urma unui război nuclear dintre Federaţia Rusă şi Statele Unite ale Americii, patrulând în tuneluri subterane şi lucrând în fabricile de ciuperci. 

Ororile Rusiei postapocaliptice descrise în romanele autorului rus se regăsesc ilustrate şi în jocurile video Metro 2033, Metro Last Light şi Metro Exodus,  fiind produse de studioul ucrainean din Malta, 4A Games. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici