Avertisment al secretarului de stat american Antony Blinken: E un moment critic pentru Ucraina

Ucraina se află într-un moment critic în războiul său cu Rusia şi are nevoie urgentă de mai mult sprijin occidental, a declarat, marţi, secretarul de stat american Antony Blinken, referindu-se la impasul în care se află Congresul SUA cu privire la un pachet militar de miliarde de dolari pentru Kiev.

1753 afișări
Imaginea articolului Avertisment al secretarului de stat american Antony Blinken: E un moment critic pentru Ucraina

Avertisment al secretarului de stat american Antony Blinken: E un moment critic pentru Ucraina

"Este absolut esenţial să le oferim ucrainenilor ceea ce au nevoie în continuare pentru a se apăra, în special în ceea ce priveşte muniţiile şi apărarea aeriană", a declarat Blinken în timpul unei vizite în Franţa, relatează Reuters.

"Este un alt motiv pentru care cererea de buget suplimentar pe care preşedintele Biden a adresat-o Congresului trebuie să fie îndeplinită cât mai repede posibil", a adăugat Blinken.

Secretarul de stat american a îndemnat Camera Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani, să aprobe pachetul de măsuri militare şi de ajutor financiar pentru Ucraina, dar preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a amânat luni în şir această chestiune, invocând priorităţi interne.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean,Volodimir Zelenski, a declarat că dacă Ucraina nu primeşte ajutor din partea SUA forţele sale vor trebui să se retragă "în paşi mici".

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a adoptat în ultimele săptămâni o poziţie mai dură faţă de Rusia, pe fondul temerilor că Ucraina pierde teren în război, în special pe măsură ce sprijinul SUA se diminuează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici