Avertisment: Fotografii şocante - The Telegraph a publicat imagini prezentându-l pe tânărul român de etnie romă linşat în Franţa

Cotidianul britanic The Daily Telegraph a publicat pe site-ul său, miercuri, sub titlul "fotografia care va şoca Franţa", fotografii prezentându-l pe tânărul adolescent român de etnie romă linşat vineri la periferia Parisului.

11577 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Fotografii şocante - The Telegraph a publicat imagini prezentându-l pe tânărul român de etnie romă linşat în Franţa

The Telegraph a publicat fotografii prezentându-l pe tânărul român de etnie romă linşat în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două fotografii arată un tânăr zăcând într-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi însângerat. Potrivit The Telegraph, este vorba de Darius, adolescentul de 16 ani care se află în spital între viaţă şi moarte din cauza unei agresiuni.

"Aceste fotografii vor şoca Franţa", începe articolul, în care se explică, totuşi, că autenticiatea imaginilor nu a fost "verificată pe lângă membri ai familiei" tânărului.

Fotografiile "au fost transmise (cotidianului) The Telegraph de un bărbat care trăieşte alături de tabăra mizerabilă pe care adolescentul, familia sa şi alte persoane au construit-o în jurul unei case abandonate", la Pierrefitte-sur-Seine, explică articolul.

Potrivit The Telegraph, acest bărbat, care vrea să rămână anonim, a afirmat că l-a găsit pe adolescent într-un cărucior, vineri seara, în stare de inconştienţă.

Serviciul foto al publicaţiei franceze Le Parisien a anunţat că a "obţinut, de asemenea, aceste fotografii", dar "a decis să nu le folosească".

Darius, un adolescent român de etnie romă în vârstă de 16 ani, este în comă după ce a fost bătut de 12 indivizi care îl suspectau de furt. Adolescentul locuia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. A fost găsit vineri seara în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

Lovit de multe ori în zona capului şi având plăgi la mâini şi genunchi, Darius se află de vineri la reanimare şi "prezintă importante leziuni cerebrale care implică în continuare pronosticul vital. Cadrele medicale încă nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale de sănătate", a explicat procurorul.

Procurorul din Bobigny, Sylvie Moisson, însărcinată cu ancheta, a declarat, marţi seara, că acest "act de barbarie" are ca mobil o tentativă de "răzbunare personală".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici