SUA avertizează: „Nu vrem conflict militar cu China, dar vom acţiona dacă ne sunt ameninţate interesele”

  • Şeful Pentagonului: Washingtonul nu vrea conflict militar cu Beijingul, dar va acţiona dacă îi sunt ameninţate interesele
  • Lloyd Austin: "Nu vom ezita atunci când ar fi ameninţate interesele noastre. Totuşi, nu vrem o confruntare militară"
1510 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează: „Nu vrem conflict militar cu China, dar vom acţiona dacă ne sunt ameninţate interesele”

Avertisment. Washingtonul nu vrea conflict militar cu Beijingul, dar va acţiona dacă îi sunt ameninţate interesele

Statele Unite nu vor o confruntare militară cu Administraţia Chinei, dar nu vor ezita să acţioneze în cazul în care vor fi ameninţate interesele americane, a afirmat, marţi, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, denunţând revendicările teritoriale chineze în zona Indo-Pacifică.

"Revendicările Beijingului în cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud nu au nicio bază în dreptul internaţional. Aceste revendicări afectează suveranitatea statelor din regiune", a declarat Lloyd Austin într-un discurs rostit la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS), cu sediul în Singapore.

"Refuzul Beijingului de a soluţiona pe cale paşnică disputele şi de a respecta normele legale nu vizează doar zone maritime. Am asistat şi la agresiuni împotriva Indiei, la activităţi destabilizatoare şi alte forme de presiune împotriva cetăţenilor din Taiwan, la genocid şi crime împotriva umanităţii împotriva musulmanilor uiguri din Xinjiang", a continuat şeful Pentagonului, citat de CNN.

Lloyd Austin a dat asigurări că Washingtonul nu vrea un conflict militar cu Beijingul.

"Nu vom ezita atunci când ar fi ameninţate interesele noastre. Totuşi, nu vrem o confruntare militară. Vreau să fiu clar: eu menţin angajamentul unei relaţii constructive şi stabile cu China", a subliniat Lloyd Austin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici