Avertismentul ambasadorului SUA la ONU: Statele Unite sunt pregătite, "dacă trebuie", să folosească forţa împotriva Coreei de Nord

Statele Unite au avertizat miercuri că sunt pregătite "dacă trebuie" să folosească forţa pentru a pune capăt programului nuclear al Coreei de Nord, dar, în continuare, sunt preferabile acţiunile diplomatice împotriva Phenianului, informează Reuters.

2734 afișări
Imaginea articolului Avertismentul ambasadorului SUA la ONU: Statele Unite sunt pregătite, "dacă trebuie", să folosească forţa împotriva Coreei de Nord

Ambasadorul SUA la ONU: Statele Unite sunt pregătite, "dacă trebuie", să folosească forţa împotriva Coreei de Nord

Ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a declarat că acţiunile Coreei de Nord riscă să "închidă posiblitatea unei soluţii diplomatice", iar Statele Unite sunt pregătite să se apere şi să îşi protejeze aliaţii. Haley a precizat totodată că "una dintre capabilităţile noastre rezidă în forţele militare. Le vom folosi dacă va fi nevoie, însă preferăm să nu ne îndreptăm în acea direcţie".

Coreea de Nord a efectuat marţi un nou test balistic, dar de data aceasta cu o rachetă balistică intercontinentală, care potrivit mai multor experţi, poate atinge Alaska şi zona Pacificului de nord-vest. Testul a provocat reacţii din partea Coreei de Sud, a Japoniei şi a Statelor Unite care au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. În prezent, China prezidează acest consiliu.

Haley a mai spus că SUA va propune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Aceasta a avertizat, de asemenea, că Washingtonul este pregătit să întrerupă legăturile comerciale cu orice ţară care încalcă rezoluţiile ONU şi continuă să facă comerţ cu Phenianul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici